Artúr illatélményei

Maison Martin Margiela / Replica // When the Rain Stops (2021)

2023. június 30. 07:02 - Liberális Artúr

Adatlap

----------------------------------------------------------------------------------------------------

A vonal

Élmény: A cím alapján gondolom egy eső utáni virágmezőt kellene elképzelnem, de egyrészt nem érzem az esőt, és nem érzek túl sok virágot sem. Az eleje legyen vizes-zöldes valami annyira enyhe rózsaillattal, ami már inkább ciklámen. Középtájékon megjelenik a jázmin és inkább rebarbarásan savanykásnak mondanám, a végére is ez a savanykás illat jellemző. Szerintem ezúttal nem sikerült visszaadniuk a cím keltette hangulatot. Azon is meglepődtem, hogy ez női parfüm, holott uniszex koncepciókkal szoktak jelentkezni - szerintem ez is hordható nyugodtan férfiként.

Feleségem rovata:

  • Benyomás: Erős, virágos
  • Tetszik: Nem
  • Hordanád: Nem
  • Megvennéd: Nem

Szubjektív értékelés: nem tetszik - elmegy - tetszik

A márkáról: Martin Margiela (1957-) belga, szabadúszó divattervezőként dolgozott többek közt Jean Paul Gaultier-nek és később az Hermes-nek. 1989-ben alapította meg saját márkáját. Hírnevét a dekonstruált és avantgárd ruháinak köszönheti, jelentsen ez bármit is. Kerüli a nyilvánosságot, ezért keveset tudni róla biztosan, vélhetően 2009-ben kiszállt a márkája mögül. Az első parfüm 2010-es.

Ikonikus termék: -

Díjazott parfümök: Untitled (2010), Replica Lazy Sunday Morning (2013), Replica Beach Walk (2017), Autumn Vibes (2021), When the Rain Stops (2021)

Megvenném:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr7918156268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása