Artúr illatélményei

Chanel / Bleu (2014)

2022. december 11. 00:15 - Liberális Artúr

 

Adatlap

----------------------------------------------------------------------------------------------------

A vonal:

 

Élmény: Ó igen, a tökéletesen szappanos illat, azonnal fel is idézte bennem az eredeti Bleu-t (2010) és a legutóbbi Bleu-t (2018), persze az eltérésekre nyilván nem fogok emlékezni. Azt hiszem elsősorban a citrus-menta-aldehid-bors elegy felel ezért a szappanos jellegért. Bőrön 3-4 óra után már elfásodik, papíron ekkor még csak édesedni kezd. Nem mondom, hogy ne tetszene, de nem okoz különösebb örömet sem. Nyilván óriási különbség tud lenni két "elmegy" között

Szubjektív értékelés: nem tetszik - elmegy - tetszik

A márkáról: A francia Coco Chanel (1883-1971) szegény családba született, egy ideig varróként dolgozott, majd egy tehetős férfi szeretőjeként engedhette meg magának végül, hogy 1910-ben saját üzletet nyithasson, ahol saját tervezésű ruhadarabjait árulta. A siker akkor jött meg, amikor egy színésznő az ő kalapjában mutatkozott 1912-ben.

Ikonikus termék: kalapok, öltönyök. No. 5 parfüm

Díjazott parfümök: No 5 (1921), No 19 (1970), Antaeus (1981), Coco (1984), Egoiste (1990), Allure (1996), Allure (1999), Coco Mademoiselle (2001), Allure Sport (2004), Chance (2005), Bleu (2010), Chance Tendre (2010), Coco Noir (2012), Bleu (2014), Chance Vive (2015), Misia (2015), No 5 (2016), Gabrielle (2017), Bleu (2018), Coco Mademoiselle Intense (2018), Paris - Biarritz (2018), Paris - Deauville (2018), Paris - Venise (2018), Chance Tendre (2019), Gabrielle Essence (2019), Coco Mademoiselle Privee (2020)

Zászlóshajói: No 5 (1921), Coco (1984), Allure (1996), Chance (2003)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr9117998524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása