Artúr illatélményei

Prada / Luna Rossa // Carbon (2017)

2021. január 12. 12:53 - Liberális Artúr

Adatlap

----------------------------------------------------------------------------------------------------

A vonal:

  • Prada (1990)
  • Exclusives (2003)
  • Amber (2004)
  • Infusion (2007)
  • Candy (2011)
  • Luna Rossa (2012)
    • Carbon (2017)
  • Olfactories (2015)

Élmény papírcsíkon: Az a tipikusan édeskés-fémes illattal indul, ami annyira jellemző volt egy korszak "menőire". Eltelik kb. két óra, mire elkezd kijönni lassan a fűszeresebb (bors, citrus), ámbrásabb illat, amiért mindenki a Christian Dior Sauvage-hoz hasonlítja. Ez kezdetben nem olyan látványos, de ahogy telik az idő, egyre erősebben jelentkezik. Annyira viszont nem erős, mint nagynevű elődje, így nem is annyira elviselhetetlen számomra.

Élmény bőrön: Bőrön ugyanígy fémesen indul, 3 óra múlva kezd kifáradni ámbrásra, de ez már a kifáradós szakasz, míg papíron még bőven van benne. Mindenképpen dicséretes, hogy két ennyire eltérő illatot képes hozni, csak az a kár, hogy egyik sem a kedvencem.

Szubjektív értékelés: nem tetszik - elmegy - tetszik - megvenném

A márkáról: Mario Prada olasz, valamikor a 19. század végén született és 1958-ban hunyt el. Az üzletet testvérével alapította 1913-ban bőrtermékeket és táskákat árulva. Ironikus módon a nőket nem tartotta alkalmasnak az üzleti életre, ennek ellenére lánya és unokalánya futtatta fel igazán a céget. Az első cipőkollekció 1979-ben jelent meg. 1988-tól jöttek ki ruhákkal, az első illat 1990-es.

Ikonikus termék: -

Díjazott parfümök:  Prada (2004), Infusion d'Iris (2007), Candy (2011), Luna Rossa (2012), Candy Florale (2014), Prada (2016)

Szólj hozzá!
Címkék: Prada

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr8716378564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása