Artúr illatélményei

Prada / La Femme (2016)

2020. április 13. 18:52 - Liberális Artúr


Alkotó: Daniela Andrier
Megjelenés: 2016, Olaszország
Ár (100 ml): kb. 50 000 Ft
Leírás: illatcsoportja keleti, illata tubarózsás-frangipanis-méhviaszos, közepes párolgású, őszi-nappali viselet
Honlap: https://www.prada.com/it/it/women/fragrances/la_femme_prada/products.la_femme_prada_edp_100_ml.1A0410_ZX2_F0Z99.html
Fragrantica: https://www.fragrantica.com/perfume/Prada/Prada-La-Femme-39030.html

Története: Mario Prada olasz, valamikor a 19. század végén született és 1958-ban hunyt el. Az üzletet testvérével alapította 1913-ban bőrtermékeket és táskákat árulva. Ironikus módon a nőket nem tartotta alkalmasnak az üzleti életre, ennek ellenére lánya és unokalánya futtatta fel igazán a céget. Az első cipőkollekció 1979-ben jelent meg. 1988-tól jöttek ki ruhákkal, az első illat 2004-es.

Élmény: Hmm... Ez megint tipikusan az az illat, ami nem tér el lényegesen a hasonlóktól és túlságosan egybefolynak a jegyei, hogy rendesen el tudjam őket különíteni. Virágosan édeskés, de egyáltalán nem mondanám tubarózsának. Az enyhe édessége természetes, hasonló a narancsvirág-pacsuli kettőshöz. A fás jegyeit nem érzem. Nem jár be hosszú utat sem, talán az édesség időnként előrébb húzódik, de egyébként meglhetősen állandó ilaltot jelent.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Feleségem rovata:

  • megjegyzés: tetszik, szappanos, édes.
  • tetszik: igen
  • hordanád: igen
  • megvennéd: igen

Szólj hozzá!
Címkék: Prada

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr3116170406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása