Artúr illatélményei

Dior / Eau Sauvage (1966)

2018. december 23. 08:41 - Liberális Artúr


Alkotó: Edmond Roudnitska
Év: 1966
Származás: Franciaország
Ár (100 ml): kb. 31 000 Ft
Fő illatjegy: citrom
Illatcsoport: citrus
Párolgás: közepes
Évszak: nyár
Napszak: nappal
Honlap: https://www.dior.com/fr_fr/products/beauty-Y0097001-eau-sauvage-eau-de-toilette
Fragrantica: https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Eau-Sauvage-231.html

Története: Ez volt a Chritian Dior első férfiillata, 1966-os. És most egy picit hadd térjek ki arra, hogy egy illat sajnos változik, ami gyakori szívfájdalma a rajongóknak. Ez általában annak köszönhető, hogy egy-egy szabályozás betilt egy allergént, környezetszennyező vagy állati összetevőt... stb. Tehát amit 2018-ban szaglunk, az más volt 1968-ban és más lesz 2068-ban is. Ez igaz erre az illatra is, valamikor a 2010-es évek elején ki kellett vonni belőle egyes összetevőket.

Szagértők: Citromos-aromás, közepes párolgással, inkább nyári viselet nappalra.

Élmény: Nem érződik annyira öregnek, mint amilyen. Az első friss citrusos fújás viszonylag sokáig marad, aztán - bocsánat érte, de - valami enyhén dohos pinceszag kezd egyre erősödni, ami végül csak átfordul abba a jellegzetesen aldehides öregszagba, de enyhén, édeskésen. Sokkal kevésbé tartós, mint más illatok, inkább kölni erősségű.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr4816170738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása