Artúr illatélményei

Hermes / Terre (2006)

2018. december 20. 07:38 - Liberális Artúr


Alkotó: Jean-Claude Ellena
Év: 2006
Származás: Franciaország
Ár (100 ml): kb. 32 000 Ft
Fő illatjegy: narancs
Illatcsoport: fás
Párolgás: erős
Évszak: tavasz
Napszak: nappal
Honlap: https://www.hermes.com/fr/fr/product/terre-d-hermes-eau-de-toilette-V20872/
Fragrantica: https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Terre-d-Hermes-17.html

Története: Thierry Hermes 1801-ben született, francia. 1837-ben alapította cégét, amely először lóhámokat gyártott. 1877-ben halt meg, addigra már a jó minőségű termékeknek köszönhetően több főnemest és udvart is kiszolgáltak. A harmadik nemzedék volt az első, akik a huszadik század elején először árultak cipzáros termékeket. A lovas kiegészítő bőrtermékeket táskák követték, sálak, órák, majd 1949-ben piacra dobták első illatukat is. Legnagyobb sikerüket az jelentette, amikor Grace Kelly az ő táskájukkal pózolt egy címlapon, később azonban ragaszkodásuk a természetes anyagokhoz és a kézművességhez hanyatláshoz vezetett, majd épp ez jelentette újkori sikerüket is. Ez az illat 2006-os.

Szagértők: Citrusos-fás (vetiver), erős párolgással, inkább tavaszi viselet nappalra.

Élmény: Az első vegyszeres fújást hamar citrusos váltja fel, ami talán kicsit a háttérben pikáns (borsos), e mellé kezd egyre erősebben bejönni a fás illat (vetiver), és kb. egyensúlyban maradnak másnap is ezek után. Eddig talán ez a kedvencem. Kicsit jellegtelen, de a citrus nem kellemetlenül savanyú és a fa is kellemesen enyhe és nem múlik el.

Szólj hozzá!
Címkék: Hermes

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr216170744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása