Artúr illatélményei

Guy Laroche / Drakkar // Noir (1982)

2023. június 25. 17:08 - Liberális Artúr

Adatlap

----------------------------------------------------------------------------------------------------

A vonal:

  • Guy Laroche (1966)
  • Fidji (1966)
  • Drakkar (1972)
    • Noir (1982)

Élmény: Már olyan régóta hallok erről a parfümről, hogy egyszer kis híján megvettem vakon. Végre belebotlottam, kaptam is az alkalmon. Nagyon friss szappanillat, picit hajaz a Shulton Company Old Spice Originalra (1938), de olyan tökéletes elegy, hogy nehéz illatjegyekre szétszedni. A szappanos jelleg miatt a menta, bazsalikom, koriander, tölgyfazuzmó jön szóba, de nem szúrós egyáltalán, nem pikáns. Az ámbrára hajaz valamennyire még, de ilyen jegyet nem találok benne hivatalosan. Egyébként lineáris és tartós illat, bőrön is sokáig kitart. Teljesen megértem, hogy miért népszerű a mai napig; nem csak generációs élmény a mai 50+ éveseknek, de mai orral is még vállalható, egyáltalán nem öregedett meg.

Szubjektív értékelés: nem tetszik - elmegy - tetszik

A márkáról: A francia Guy Laroche (1921-1989) kalapkészítőként kezdte, az akkor top divattervező Jean Desses alatt asszisztensig küzdötte fel magát, majd 1957-ben megalapította saját cégét. Az első parfüm 1966-os.

 

Ikonikus termék: -

Díjazott parfümök: Drakkar Noir (1982)

Megvenném:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr7818152878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása