Artúr illatélményei

Mercedes-Benz / Sign // Your Attitude (2022)

2023. február 13. 06:27 - Liberális Artúr

Adatlap

----------------------------------------------------------------------------------------------------

A vonal:

Élmény: Savanyú citrussal indul (bergamot), majd elkezd édesebbé (mandarin), pikánsabbá válni (gyömbér). Van benne az édességnek és savanykásságnak egy nagyon jól eltalált egyensúlya, amit nagyon szépen megtámogat az erősödő levendula. Időnként ez az elegyet már rózsásnak érzem, aztán szépen lassan elmúlik és marad a citrus. Érdekessége a cetalox, ami egy ámbra-szerű, mesterséges illatjegy, de ezt nem igazán érzem. Összességében egy meglepően kellemes illat, majdnem "tetszik".

Szubjektív értékelés: nem tetszik - elmegy - tetszik

A márkáról: A német Karl Benz (1844-1929) mérnöki zsenijét azonnal felismerték, de üzleti vállalkozásai nem voltak sikeresek, míg 1885-ben fel nem találta motorhajtású autóját (nem kis hozzájárulással feleségétől), amit mai áron 1 - 1,5 millió forintért lehetett megvenni a világ első autójaként (egy mai legolcsóbb Merci 9 millió). Eközben a szintén német Gottlieb Daimler (1834-1900) rommá tanulta magát a témában, folyamatosan fejlesztette magát, de egyik cégnél sem volt sokáig maradása. 1886-ban pont egy évben Benz-cel szabadalmaztatta első autóját (nem kis hozzájárulással üzlettársától), de szépen-lassan kitúrták cégéből. 1926-ban olvadt egybe a Daimlerrel, aminek legsikeresebb modellje, az 1902-es Mercedes után a céget Mercedes-Benzre keresztelték. A parfümbizniszbe 2012-től szálltak be.

Ikonikus termék: Autó (1902)

Díjazott parfümök: -

Zászlóshajók: -

Megvenném:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr9418047538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása