Artúr illatélményei

Írás: Amikor már túl sok parfümöt teszteltél...

2022. január 19. 20:42 - Liberális Artúr

Ez mindig benne volt a levegőben, hiszen a márkák kb. mindent elkövetnek, hogy összezavarják az embereket a termékelnevezéseikkel. De aztán mégsem ezen múlott, hanem egyszerű figyelmetlenségen: sikerült ugyanazt a parfümöt letesztelnem 2020 augusztusában és 2021 szeptemberében :D

Első élménybeszámoló:

"Nevéből adódóan ez is a citrus-tenger kombóval indul, de a citrus hangsúlyosabb ezúttal. Nekem ez a rész még kellemetlen, de a második órára elkezd bejönni a rozmaringos-fűszeres szappanillat, ami egy időre jobbá tette. A harmadik órára azonban újra a bergamot lett a domináns és ez már nem változott különösebben. A különbség bőrön a papírhoz képest, hogy itt már a második órára jelentős gyengülés állt be és alig lehetett érezni, valamint a papíros teszt fűszeressége teljesen hiányzik, csak a bergamot van. Ez részben gondolom a meleg, részben a bőröm miatt van így. Szóval nem, hiába dicsérik sokan, nálam ez egyáltalán nem jött jól ki. A négy közül egyértelműen a Profumo a kedvenc, bőr helyett ruhára fújva "megvenném" kategória, de ez sehogy sem az."

Második élménybeszámoló:

"Olyan kemény benne az alkohol, hogy majd' eldőltem, amikor beleszagoltam. Sajnos ez volt a legérdekesebb része, mert innentől kezdve jött a savanykásan citrusos, kissé poshadtan ámbrás, zsályás illat. Annyit javít a helyzeten, hogy olyan 2-3 óra múlva visszanyeri az eredeti Acqua di Gio jelleget, csak talán valamivel erősebben és tartósabban. Bőrön ugyanaz. A vloggerek aranyosak, elmondják, amit én is, hogy alapvetően ez egy kellemes illat, az eredeti kissé modernizált változata, csak nekünk tapasztaltabbaknak ez már baromi unalmas."

Bár a két beszámoló nem mond ellent egymásnak, mégis jelentősen eltérnek. Mi változott? Azt hiszem felületesebb lettem, ami nem jó, viszont az is látszik - legalábbis számomra - , hogy már sokkal ismerősebben kezelem az akkordokat. Van tanulság? Igen, egyrészt jobban oda kell figyelnem,másrészt szépen haladok, ha már nem tudok felidézni egy korábbi tesztalanyt; végül pedig, hogy a legtöbb parfüm sajnos nem emlékezetes.

Szólj hozzá!
Címkék: írás

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr2916818012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása