Artúr illatélményei

Floris / Private // Vert Fougere (2020)

2021. szeptember 11. 09:16 - Liberális Artúr

Adatlap

------------------------------------------------------------------------------------------------------

A vonal:

  • Floris (1786)
  • By Request (2013)
  • Private (2011)
    • Vert Fougere (2020)

 

Élmény papírcsíkon: A koncepció a hagyományos és a modern összeházasítása egy karakteres vezető személyében. ,Szúrósan indul, ami kizárásos alapon csak a füst lehet, bár a füstöt nem pont ilyennek képzelem. 3-4 óra is eltelik, mire a füst intenzitása kevésbé szúróssá szelídül, majd elkezdi hagyni megjelenni a többi illatjegyet is. Ez valami édeset és levendulát jelent.

Élmény bőrön: Bőrön 3-4 óra után szelídül a füst púderesen édes amberré (magamtól vaníliás vetivert mondtam volna). Összességében azt hiszem beváltja a leírását és egyszerre hat kicsit öregesnek és modernnek, ugyanakkor alapvetően nem egy kellemes illat az orromnak. Idősebb, kemény embereken tudom elképzelni.

Szubjektív értékelés: nem tetszik - elmegy - tetszik - megvenném

nincs videó

A márkáról: A spanyol Juan Famenias Floris 1730 előtt érkezett Londonba, majd ekkor borbélyüzletet nyitott, amely parfümöket is árul; az üzlet azóta is működik. 1820-ban váltak a király hivatalos fésűkészítőivé, később ők lettek a parfümök és piperecikkek beszállítói is.

Ikonikus termék: fésűk

Díjazott parfümök: Vert Fougere (2020)

 

Szólj hozzá!
Címkék: Floris

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr1416684638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása