Artúr illatélményei

Bond No 9 / The Scent of Peace // for Him (2013)

2021. január 07. 07:32 - Liberális Artúr

Adatlap

------------------------------------------------------------------------------------------------------

A vonal:

  • Bond No 9 (2003)
    • The Scent of Peace (2006)
      • For Him (2013)
  • Andy Warhol (2007)
  • Harrods (2009)
  • Shooting Stars (2010)
  • New York Notes (2011)
  • Tola Pure (2014)
  • Dubai (2015)

Élmény papírcsíkon: A Bond No 9 egy new yorki házszám - a cégé - , az alapkoncepciójuk pedig a város megörökítése illatok révén. Ez esetben a téma a békesség, mint a jó szomszédság alapja és ami belengi a várost. Érdekes, egészen mást érzek, mint ami a leírások nagy részében megtalálható (ananász). Valamilyen kasmíros, pamutos, bársonyos, azaz ruhajellegű, puha, de számomra kellemetlen illatot érzek. Ez idővel hamusabbá, földessé válik, ezt már magyarázhatja a ribizlilevél. Igen, időnként van benne valami citrusos és ananászosan édes, de alapvetően ez a kellemetlenül földes jelleg a meghatározó nálam.

Élmény bőrön: Itt csak a ruhajelleg marad meg, a földes rész már nem jön át. 2-4 órán át illatozik, utána már csak a bőrön érezhető, de ott még sokáig. A koncepció annyiban átjött, hogy valóban van egyfajta piszkos, szürke, szmogosan városias hangulata a föld miatt, de ez nekem nem annyira békés. Persze még nem jártam New Yorkban.

Szubjektív értékelés: nem tetszik - elmegy - tetszik - megvenném

A márkáról: Laurice Rahme francia művészettörténész, aki az 1970-es években a Lancome-nál kezdett valamilyen vezetői pozícióban, és mivel sikerre vitte a terjeszkedést Nyugat-Ázsiában, következő feladata az 1980-as évek végétől az amerikai piac meghódítása lett. Ezt az akadályt is sikeresen vette, később a Creed forgalmazója lett, végül 2003-ban nyitotta meg a cégét. Az illatokat New York környékei ihlették.

Ikonikus termék: -

Díjazott parfümök:  Astor Place (2009), Washington Square (2010), New York Oud (2011), The Scent of Peace (2013)

Szólj hozzá!
Címkék: Bond No 9

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr8016373326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása