Artúr illatélményei

Francis Kurkdjian / Gentle Fluidity // Silver (2019)

2020. december 25. 10:20 - Liberális Artúr

Adatlap

  • Francis Kurkdjian (2009)
  • Oud Mood (2012)
  • Baccarat Rouge 540 (2015)
  • Gentle Fluidity (2019)
    • Silver (2019)
    • Gold (2019)

Élmény papírcsíkon: Ez már egy absztrakt koncepciójú illat, ami nem egy képet akar lefesteni vagy dallamot eljátszani, hanem ugyanazon identitás lágy, folyadékszerűen változó, ezüstös állapotát megörökíteni. Ez mit jelent a gyakorlatban? Ez egy kétdarabos kollekció egyik tagja, ahol ugyanazokat az illatjegyeket vonultatja fel a parfümőr, de más arányban. Így lesz ebből az illatból egy frissen, szappanosan, Davidoff Cool Waterre hajazó illat, ami talán elsősorban a korianderből vagy szerecsendióból adódik, főleg, hogy idővel kissé szúróssá válik ezektől, bár a felhasználók szerint a boróka a legjobban kiérezhető jegy, de fogalmam sincs, annak milyen az illata :D

Élmény bőrön: Bőrön nincs különbség, kellemesen friss, tipikusan kék, vizes, nyári illat a szappanosságával. Eléggé tartós, 5-6 órát is érezni, de nincs benne nagy változás. És ez a koncepciót tekintve szerintem probléma, mert így a cím félrevezető. Azt szerettem volna érezni, ahogy a két illat fordított utat bejárva egy ponton találkozik, ez fejezte volna ki a témát. Önmagában persze kellemes, tartós illat, kissé azonban egyhangú és tucat. Párjáról majd holnap.

Szubjektív értékelés: nem tetszik - elmegy - tetszik - megvenném

A márkáról: Francis Kurkdjian (1969-) örmény szülők Franciaországban született gyermeke, aki már tiniként is imádta a parfümöket, ezért ezen a vonalon tanult tovább. Egyik korai alkotása az 1995-ös Jean Paul Gaultier Le Male, amivel egy csapásra megalapozta hírnevét. Saját cégét 2009-ben nyitotta meg.

Ikonikus termék: -

Díjazott parfümök: Aqua Universalis (2009), Oud (2012), Aqua Vitae (2013), Pluriel (2014), A La Rose (2014), Gentle Fluidity Gold (2019), Gentle Fluidity Silver (2019)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr4516355828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása