Artúr illatélményei

Clive Christian / XX Art Nouveau // Papyrus (2018)

2020. február 03. 06:05 - Liberális Artúr


Alkotó: -
Megjelenés: 2018, Egyesült Királyság
Ár (100 ml): kb. 302 000 Ft
Leírás: illatcsoportja fás, illata aromás-levendulás-papiruszos, közepes párolgású, tavaszi-nappali viselet
Honlap: https://www.clivechristian.com/product/art-nouveau-papyrus/
Fragrantica: https://www.fragrantica.com/perfume/Clive-Christian/XX-Art-Nouveau-Papyrus-50929.html

Története: Clive Christian (1951-) brit belsőépítész, aki 1978-ban alapította meg cégét, miután saját házát a maga kényére alakította. Népszerű lett megrendelői körében, így 1999-ben parfüm márkát is alapított. Úgy látszik, a 19. század a vesszőparipája, részben ezt hivatott valamilyen módon kifejezni a 2018-as XX kollekció is, ennek a férfitagja jön most. Az ő nevéhez fűzödik a világ egyik legdrágább illata is, a közel 400 ezres No. 1 (és a többi sem sokkal olcsóbb).

Élmény: Az első fújás alkoholos, ebből kezd idővel kiemelkedni egy kellemes, nem műszagúan erős levendula, így aztán el is bizonytalanodtam, hogy ez valóban levendula-e és nem valami más. Ami megbolondítja picit, az a papirusz, ami egy egyiptomi sásféle, amit nyilván nem szagoltam még soha életemben, de valami papírosan fásnak képzelem, ez a vetiverszerű valami pedig meg is jelenik a levendula alatt. Halványan megjelenik egy kis pikáns jegy benne, ez talán a gyömbér. Szóval nekem olyan volt, mint két közismert illatjegy enyhített változatának elegye. Szerintem uniszex, kellemes, de nem túl érdekes, főleg ennyiért.

Szólj hozzá!
Címkék: Clive Christian

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr6416170428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása