Artúr illatélményei

Cartier / Carat (2018)

2019. október 01. 12:57 - Liberális Artúr


Alkotó: Mathilde Laurent
Megjelenés: 2018, Franciaország
Ár (100 ml): kb. 44 000 Ft
Illatcsoport és fő illatjegyek: virágos, jácint-nárcisz-tulipán-liliom
Párolgás: közepes
Alkalom: tavasz, nappal
Honlap: https://www.cartier.fr/fr/collections/parfums/parfums-f%C3%A9minins/cartier-carat/fj050002-eau-de-parfum-cartier-carat.html
Fragrantica: https://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Carat-50748.html

Története: Louis-Francois Cartier 1819-ben született, ékszerésznek tanult, majd 1847-ben átvette mestere üzletét, azaz ekkor született meg a Cartier. Hírnevét a minőségi ékszereinek, óráinak köszönhette, de igazán híressé fia "Santos" aranykarórája tette a huszadik század elején. Az 1960-as évekre kikerült a cég a családi kezekből. Az első illat 1981-es, ez a 2018-as darab a sokszínűen csillogó ékszert akarta megjeleníteni azzal, hogy hét virágillatot egyenlő félként tesz bele.

Élmény: Az első erősen alkoholos fújás után rövid idő alatt előbújnak a virágok, de a tervezett hetesből (ibolya, liliom, jácint, ylang-ylang,nárcisz, lonc, tulipán) én csak a jácintot érzem, de azt nagyon és tökéletesen, mntha egy frissen vágottba szagoltam volna bele. Ez nagyon izgalmas kezdetben de aztán sajnos pár óra alatt elhalványul és egy nagyon enyhe, kifáradt zöldes-almás illat marad csak hátra. Kellemesen nőies, huszasoknak-harmincasoknak jó lehet.

Szólj hozzá!
Címkék: Cartier

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr7516170480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása