Artúr illatélményei

Yves Saint Laurent / Kouros (1981)

2019. augusztus 05. 13:21 - Liberális Artúr


Alkotó: Pierre Bourdon
Típus: EDT
Év: 1981
Származás: Franciaország
Ár (100 ml): kb. 31 000 Ft
Fő illatjegy: civet
Illatcsoport: aromás
Párolgás: erős
Évszak: tél
Napszak: este
Honlap: https://www.yslbeauty.fr/parfum/parfum-homme/kouros/kouros-eau-de-toilette/282YSL.html
Fragrantica: https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Kouros-735.html

Története: Az Yves Saint-Lauren egyik nagy klasszikusa az 1981-es Kouros, aminek azóta is jelennek meg újabb változatai, legutóbb 2015-ben.

Szagértők: pézsmás-civetes, erős párolgással, téli viselet estére.

Élmény: Mivel nem mai, érezhetően diavtjamúlt már kezdetben a maga erősen aldehides, majd szegfűsödő illatával. Órákkal később fás-bőrös jelleg alakul ki, de érdekesebb, hogy ez közelről érződik, távolabbról mást ereszt magából a tesztcsík, ami egy ismerősen fémes, enyhén aldehides illat, szóval valószínűleg rengeteg emberen éreztem már. A civet miatt macskahúgyszagúnak szokták mondani, szerencsére ebből nem éreztem semmit, bár természetesen egy sokadjára újratervezett kiadással volt dolgom, nem az eredeti 1981-es kiadással. Sajnos ez már a majdnem fejáfájósan szintetikus kategória nekem, de amúgy is öreges, bár elég férfias, azt meg kell hagyni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr1716170526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása