Artúr illatélményei

Guerlain / Mon (2017)

2019. július 13. 07:54 - Liberális Artúr


Alkotó: Delphine Jelk, Thierry Wasser
Év: 2017
Származás: Franciaország
Ár (100 ml): kb. 43 000 Ft
Fő illatjegy: vanília
Illatcsoport: keleti
Párolgás: közepes
Évszak: ősz
Napszak: nappal
Honlap: https://www.guerlain.com/fr/fr-fr/parfums/parfums-pour-femmes/mon-guerlain/mon-guerlain-eau-de-parfum-vaporisateur?sku=21253
Fragrantica: https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Mon-Guerlain-43297.html

Története: Ezzel a 2017-es illattal indult a Mon Guerlain-sorozat, ami ha jól értem, a Guerlain eddigi üzletpolitikájával szemben már kommerszebb próbál lenni.

Szagértők: vaníliás, közepes párolgással, őszi viselet nappalra.

Élmény: Kezdetben nem igazán tudom elkülöníteni a jegyeket, de egyszerre van benne gyümölcs, fa és virág, aztán vaníliásodni kezd, majd mégis inkább virágosodni. Nem annyira vaníliásnak éreztem, mint inkább nőszirmosnak, levendulásnak. Mindezt a zavarodottságot talán a mások által csak tonkababnak titulált coumarin okozza, ami egy mesterséges, vaníliás illat és pipadohányhoz, alkoholhoz adják. Ez a komplexebb állapot pár óráig áll fenn, ezután rohamosan elkezd kimerülni és már szinte egy olcsó édes illat marad utána. Kár érte, mert ez már majdnem az izgalmas kategória lenne, ha kitartana a kezdeti állapot.

Szólj hozzá!
Címkék: Guerlain

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr2616170556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása