Artúr illatélményei

Givenchy / Amarige (1991)

2019. február 06. 07:46 - Liberális Artúr

Alkotó: Dominique Ropion
Év: 1991
Származás: Franciaország
Ár (100 ml): kb. 38 000 Ft
Fő illatjegy: tubarózsa
Illatcsoport: virágos
Párolgás: erős
Évszak: téli
Napszak: este
Honlap: https://www.givenchybeauty.com/int/en/p/amarige-F10100000.html
Fragrantica: https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Amarige-3.html

Története: Hubert de Givenchy (1927-2018) francia volt, már fiatalon együtt dolgozott Robert Piguet-vel és Christian Diorral. Szorosan együttműködött Audrey Hepburnnel, több ruhát tervezett neki és az első illatát is neki szánta 1957-ben. Saját cégét 1952-ben alapította meg, ez 1981-ben kettészakadt egy ruha és egy parfümös cégre. Ez az illat már 1991-es.

Szagértők: Tubarózsás, erős párolgással, téli viselet estére.

Élmény: Ez is egy érezhetően koros illat, noha még harminc sincs. Nagyon erősen viágos, és bár nem ismerem a tubarózsát, nem azt mondanám, hanem valószínűleg a másik fő virágillatot érzem rajta, a mimózát. Alatta érzek némi púdereset, talán vaníliát, és nagyon emlékeztet egy másik illatra, de nem emlékszem már, melyik volt hasonló. Másnapra a púderesség érződik jobban, de csak azért, mert a virágillat tovaszáll. Kissé erős és kissé régi illat, hogy egyetemességet mondjak, de szerintem alkalomfüggetlen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr5516170694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása