Artúr illatélményei

Burberry / Brit (2003)

2019. február 03. 10:01 - Liberális Artúr

Alkotó: Nathalie Gracia-Cetto
Év: 2003
Származás: Egyesült Királyság
Ár (100 ml): kb. 31 000 Ft
Fő illatjegy: vanília
Illatcsoport: virágos
Párolgás: közepes
Évszak: ősz
Napszak: nappal
Honlap: https://hu.burberry.com/burberry-brit-for-her-eau-de-parfum-100ml-p34547181
Fragrantica: https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/Burberry-Brit-819.html

Története: Thomas Burberry (1835-1926) angol, szabónak tanult, mielőtt 1856-ban megnyitotta saját üzletét. Sikerét annak köszönhette, hogy igyekezett kifejleszteni egy időjárásnak ellenáló kabátot. A cég 1955-ig maradt családban, ezután megvették és az 1970-es évektől kezdett terjeszkedni. Az első illat 1981-es, a Brit 2003-as, ami elég sikeres volt ahhoz, hogy a mai napig készüljenek változatai.

Szagértők: Vaníliás-mandulás, közepes párolgással, őszi viselet nappalra.

Élmény: Meghatározhatatlanul enyhén semmilyen, ahogy indul, majd kezd benne felerősödni a vanília. Aztán megint enyhül és bekúszik valami, ami talán a mandula lenne? Valószínűleg igen, de magamtól nem mondtam volna meg... Nem érzem kifejezetten nőiesnek, édessége miatt viszont nem is tetszik. Sok kritika valamiért elegánsnak nevezi, biztos az is, én nem értek hozzá, és bocsássa meg nekem a világ, de gyerekkoromban mindig a prostikon (ne kérdezzétek, hogyan tudtam prostikat megszagolni gyerekként) éreztem édes illatokat, ezért bennem nem az elegancia érzetét keltik az édes illatok, hanem épp ellenkezőleg...

Szólj hozzá!
Címkék: Burberry

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr3616170700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása