Artúr illatélményei

Naomi Goodsir / Nuit de Bakelite (2017)

2019. január 12. 07:48 - Liberális Artúr


Alkotó: Isabelle Doyen
Év: 2017
Származás: Franciaország
Ár (100 ml): kb. 90 000 Ft
Fő illatjegy: angyalgyökér
Illatcsoport: virágos
Párolgás: erős
Évszak: ősz
Napszak: nappal
Honlap: https://www.naomigoodsir.com/en/e-boutique/nuit-de-bakelite
Fragrantica: https://www.fragrantica.com/perfume/Naomi-Goodsir/Nuit-de-Bak-lite-43954.html

Története: Naomi Goodsirről nem sok infót találtam, Ausztráliában született, de már Franciaországban divattervez. Az első illatát 2012-ben alkotta meg, ez 2017-es.

Szagértők: Pézsma-angyalgyökér, erős párolgással, inkább őszi viselet nappalra.

Élmény: Kezdjük azzal, hogy az eddigi jellemzően kereskedelmi parfümök mellett létezik egy szokatlanabb illalvilággal dolgozó független/kézműves/avantgárd vonulat is. Ez nyilván izgalmasabb, de nem feltétlenül kellemesebb. Ilyen illat mostani posztunk tárgya is, amely a nevéhez méltón számomra végig műanyag illatú volt, némi fűszeres beütéssel. Fogalmam sincs persze, hogy milyen a pézsma vagy az angyalgyökér illata, de itt van egy jó kis kritika, ami elég részletesen elemzi. Talán ennek hatására, de néhány órával később mintha valóban egy virágillat (tubarózsa?) kezdett volna kiemelkedni a bakelitszagból, de aztán megint ez utóbbi vált egyeduralkodóvá. Nagyon erős. Gyári munkásoknak ajánlom :D

Ápdét: Sokadik alkalommal viselem, ezúttal - talán mert belebeszélték az orromba - , mintha érezni vélnék én is egy fűszagot, a műanyag pedig inkább már ózonos, és még időnként valami édes is megjelenik.

Szólj hozzá!
Címkék: Naomi Goodsir

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr8716170722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása