Artúr illatélményei

Jean Paul Gaultier / Le Male (1995)

2018. november 03. 08:44 - Liberális Artúr

Alkotó: Francis Kurkdjian
Év: 1995
Származás: Franciaország
Ár (100 ml): kb. 19 000 Ft
Fő illatjegy: vanília
Illatcsoport: keleti
Párolgás: erős
Évszak: tél
Napszak: este
Honlap: https://www.jeanpaulgaultier.com/en-us/le-male/
Fragrantica: https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Le-Male-430.html

Története: Jean-Paul Gaultier 1952-ben született, francia. Hobbiból tervezgetett és szétküldte rajzait. Pierre Cardin figyelt fel tehetségére, később dolgozott a Jean Patounál és a Hermes-nél is.1976-ban jött ki első saját kollekciójával, ez a parfüm 1995-ös, Európában az egyik legnépszerűbb.

Szagértők: Aromás-vaníliás erős párolgással, inkább hűvősebb, esti órákra alkalmas.

Élmény: Az első fújás frissen alkoholos volt, ezután egyértelműen édes irányba kezdett tolódni, de nem tudtam megállapítani, hogy milyenbe, mert se nem virágos, se nem gyümölcs nem volt. Sebaj, ezért kell vele mindig várni. Kb. fél órával később kellemetlenül vegyszeres volt ez az édesség, bő egy órával később viszont ez elfogadhatóvá enyhült. Sokkal később már csak az édességet éreztem. Nem vanílliásnak mondanám, inkább süteményesnek. Nekem inkább a klasszikus női parfümöket idézi, szóval szerintem inkább egy ötven plusszos nő jut róla eszembe, mint férfi.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://arturillat.blog.hu/api/trackback/id/tr5916170814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wulfie 2018.11.04. 21:21:19

Ennek az egyik replikáját használtam, amit még Szerbiában vettem, igazából csak picit hasonlított rá, de imádtam. Aztán rájöttem, hogy a Glamour Napokon, egyéb akcióknál jobban járok, ha megveszem akkor az erdetit. Rossmannban vagy DM-ben szoktam általában. www.ujsagomat.hu/muller/drogeria-hetfotol-29-10-2018/ Karácsony előtt érdemes nézni,h mi akciós :)

Liberális Artúr 2018.11.05. 06:51:18

@Wulfie: Te is hasonlóan írnád le, mint én? Én még keresem az illatomat...
süti beállítások módosítása